Lise-Pagh-Icons-Kranio

KRANIO SAKRAL TERAPI

Kranio Sakral Terapi (KST) er en unik og skånsom behandlingsform, der sigter mod at genoprette balance i kroppen og fremme sundhed. Problemer i Kranio Sakral systemet kan stamme fra fødselstraumer, sygdom, ulykke, dårlig kropsholdning og fysisk og psykisk stress.

Med fokus på at lindre spændinger i knoglernes led, afspænde membraner og forbedre cirkulationen af hjernevæske og blod og genskabe bevægelighed i vævet., tilbyder KST en holistisk tilgang til at forbedre både fysisk og mentalt velbefindende.

Det Kranio-Sakrale systemet omfatter: 
Kraniet, Rygsøjlen, Korsben og haleben og deri også hjernen, rygmarven, hjernevæsken, rygmarvsnerverne

Hvordan fungerer behandlingen?

En KST behandling består af blide og lette tryk eller stræk på udvalgte områder af hovedet, nakken, rygsøjlen og korsbenet.

Behandling og velvære:

KST har vist sig at være effektiv ved en bred vifte af symptomer, herunder nakkespændinger, kæbespændinger, hovedpine, migræne, rygsmerter, hjernerystelse, piskesmæld, stress og mange andre.

Ved at lindre spændinger og skævheder i centralnervesystemet hjælper KST med at genoprette friheden i vævet og skabe en tilstand af afslappet velvære.

Baggrund og Udvikling:

William Sutherland, en amerikansk læge og osteopat, skabte Kranio Sakral Terapi i første halvdel af det 20. århundrede. John Upledger, også læge og osteopat, videreudviklede terapiformen i 1970’erne. I dag eksisterer der tre hovedretninger inden for KST: biomekanisk, funktionel og biodynamisk. Hver tilgang sigter mod at behandle skader direkte og styrke klientens egne ressourcer for at fremme helbredet.

Du kan finde artikler om KST behandling ved at klikke her!